איך לבנות עסק מצליח וצומח כל הזמן
היום עסקים מובילים בתחומם, הם לא רק יחודיים בערך המוסף שלהם, אלא בעל
אימפקט חברתי, כאלה שהמטרה שלהם זהה למטרות של לקוחותיהם, כאלה שבאמת רואים את לקוחותיהם ועובדיהם ומייצרים מערכות יחסים מתמשכות. זכות הקיום שלהם הוא בתפקיד שהם לוקחים בחיי הלקוחות שלהם, בזהות התאגידית שלהם והקשר שיש להם עם כל בעלי העיניין של החברה. על על זה יקומו ויפלו עסק/חברה מהקטנים לגדולים.
כולם מדברים על הובלה אך מעטים מאוד עושים ומבינים מה המשמעות שלה. התוצאה שכל כך הרבה עסקים נסגרים כל שנה. שיעורי ההצלחה הם 10% במקרה הטוב.
חשיבה אסטרטגית, חדשנות עסקית, שינוי, הם תהליכים שלא יכול להפסק לעולם, שמצריכים מחויבות והתמדה ותשוקה למה שאנחנו עושים.
חברה שלא משתנה עם הזמן , מתחדשת, ורק פועלת מכוח האנרצייה, בלי השראה, היא חברה שלא תחזיק מעמד.
להבין שהכול אפשרי. כל אדם יכול להצליח.
קודם להבין שהכול אפשרי. אבל בשביל זה צריך מחוייבות אישית שלנו לעבוד בזה.
זה מתחיל בזה שנגדיר לעצמינו מטרות ראויות, שגורמות לנו להתרגש ולקפוץ מהמיטה בבוקר, כל בוקר, כדי לממש אותן. כאלה שמממשות את הרצונות האמיתיים שלנו, לא את אלה שאנחנו צריכים או חושבים, אלא את אלה שאנחנו באמת רוצים ומתרגשים.
מפסיקים להתעסק בעבר, המראה האחורית של מה שהיה, איננה מענינת. מסתכלים על העתיד. אנחנו חיים בעולם של שינויים, כל כך רבים. כל יום ממציאים טכנולוגיה חדשה, כל יום קמים עסקים חדשניים יותר ורלבנטים יותר, צרכים של לקוחותינו משתנים. לא חשוב מה קרה לנו בעבר. אפשר היום להצליח. גם אם נכשלנו עד היום.
ולהבין שהעובדים שלנו הם המשאב הכי חשוב שלנו. עובדים לא מאושרים פוגעים בחברה ובהצלחתה.
איך עושים את זה?
תהליך החשיבה האסטרטגית משמעותו לייצר ערך מוסף, הייחודי לחברה ושאיננו בר תחליף ללקוחותיה.
בנצ'מרק של כל מה שקורה בקטגוריה בה פועל העסק, בעולם, הנה בסיס ראשוני להשראה ולמידה.
ראיונות עומק עם מומחים בשוק ועם לקוחות, מחקרי שוק כמותיים ואיכותנים.
קבוצות מיקוד או איכות הם כלי חשוב ביותר למנהלים להבין לעומק את הצרכים של הלקוחות, בקהל המטרה של החברה. מהי החברה האידיאלית בעיניהם, ברמה הרגשית וברמה הרציונלית. מה תפיסתם לגבי החברות מתחרות היום, מה החוזקים והחולשות של החברות בקטגוריה. מהם הערכים שחשובים להם ביותר ומה יגרום להם להמליץ על החברה. ניתוח המחקרים האיכותיים מוביל למחקרים כמותיים שמאמתים את תוצאות המחקר האיכותי באופן סטטיסטי.
ניתוח מתחרים- הישירים והעקיפים שלנו.
ניתוח רגולציה משתנה.
ניתוח מגמות טכנולוגיות וחברתיות.
שיתוף ההנהלה/עובדים מקבלי ההחלטות. הצגת ממצאים, ניתוח ובחינת האפשרויות, את הכיוונים האפשריים, הטריטוריות הבלתי כבושות, שרלבנטיות לפעילות החברה והפערים והמשמעויות.
בחינה מחדש של הזהות של החברה.
בחינה של המבנה הארגוני וההון האנושי, הגדרות התפקיד, מוטיבציה של אנשים והתאמתם לתפקיד הנכון.
בדיקות כלכליות לכיווני חדשנות ופיתוח עסקי.
קבלת החלטות להשקעות- GO/NOGO
פיתוח מבנה ארגוני תומך, טיפול בהתנגדויות של מנהלים, בניית תוכנית עבודה מפורטת ליישום, עם משימות ברורות, בכל המחלקות, אחריות, יעדים ותוצאות רצויות. יצירת סביבת עבודה מרגשת ומתגמלת את העובדים והמנהלים.
מומלץ לקרא את "אוקיינוס אדום אוקיינוס כחול". שם לא שוחים כרישים שגורמים לנו לדמם.
האוקיינוס הכחול יכול לבוא לידי ביטוי בטרנספורמציה דיגיטלית של הארגון, בתהליכי תפעול ושרות לקוחות חוויתים יותר, במוצרים חדשים, במענה למגזרי לקוחות או פלחי שוק שעד היום לא פנו אליהם, בזהות ומיתוג רלבנטיים יותר או ברכישה של חברות ומיזוגים.
לסיכום:
חדשנות עסקית היא חובה לעסקים. אם לא תתחדשו כל הזמן, תזהו את הרצונות של לקוחותיכם טוב יותר, לפני המתחרים, אם לא תשתפרו כל הזמן, תדאגו שהעובדים יהיו חלק מהשינוי ותלוו אותם, מתחרים יעשו את זה לפניכם. יום אחד תתעוררו והלקוחות כבר לא איתכם.
וכן אין ברירה, חייבים לקחת יועצים מנוסים עם ניסיון ותוצאות מוכחות, כדי לקצר לכם את הזמנים להצלחה ולזרז את הצמיחה והשינוי בתוך הארגון ושיביאו אותכם לתוצאות הרבה יותר טובות ולפריצת גבולות אישיים ועסקיים.
לפגישת הכרות ופרטים נוספים:
galitbensimhon@gmail.com
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו